СКОПЈЕ: Променливо облачно и нестабилно, попладне со умерен ветер, дожд и појава на грмежи. Температурата ќе се движи околу 25 степени


МАКЕДОНИЈА: Променливо облачно и нестабилно, во попладневните часови проследено со дожд и грмежи. Температурата ќе се движи помеѓу 18 и 27 степени
ПРИТИСОК 976 Хра


ВЛАЖНОСТ НА ВОЗДУХОТ: 48 %


СОНЦЕТО ИЗГРЕВА ВО 5.11 ч ЗАОЃА ВО 19.53 чЕВРОПА

Град Степени Целзиусови
Осло 4
Стокхолм 9
Хелсинки 7
Лондон 14
Даблин 11
Брисел 12
Париз 13
Мадрид 20
Лисабон 22
Берлин 13
Виена 11
Прага 9
Варшава 12
Белград 27
Љубљана 16
Загреб 14
Букурешт 26
Софија 21
Рим 19
Солун 28
Атина 27
Истанбул 24
Москва 23