СКОПЈЕ: Променливо облачно со температура од 10 до 24 степени


МАКЕДОНИЈА: Ќе биде променливо облачно со услови за локална појава на слаб дожд. Утринската температура ќе се движи од 7 до 12, а дневната од 17 до 25 степени.
ПРИТИСОК 975 Хра
ВЛАЖНОСТ НА ВОЗДУХОТ: 26 %

СОНЦЕТО ИЗГРЕВА ВО 5.26 ч ЗАОЃА ВО 19.38 ч

Европа

Град Степени Целзиусови
Осло 11
Стокхолм 11
Хелсинки 8
Лондон 11
Даблин 11
Брисел 14
Париз 15
Мадрид 24
Лисабон 20
Берлин 17
Виена 19
Прага 17
Варшава 15
Белград 25
Љубљана 22
Загреб 25
Букурешт 23
Софија 24
Рим 22
Солун 23
Атина 23
Истанбул 25
Москва 16