СКОПЈЕ: Сончево и топло со температура од 12 до 30 степени.МАКЕДОНИЈА: Ќе биде сончево и топло со мала доумерена локална облачност. Утринската температура ќе се движи од 5 до 12, а дневната од 24 до 31 степен.
ПРИТИСОК 981 Хра
ВЛАЖНОСТ НА ВОЗДУХОТ: 31 %

СОНЦЕТО ИЗГРЕВА ВО 05.27 ч ЗАОЃА ВО 19.30 ч
ЕВРОПА

Град Степени Целзиусови
Осло 12
Стокхолм 9
Хелсинки 7
Лондон 14
Даблин 15
Брисел 17
Париз 19
Мадрид 22
Лисабон 20
Берлин 30
Виена 28
Прага 17
Варшава 23
Белград 28
Љубљана 26
Загреб 28
Букурешт 21
Софија 25
Рим 23
Солун 27
Атина 27
Истанбул 17
Москва 9