-Со тиранската платформа ќе се редефинира државата, и се тоа нема да им помина, ние сме против двојазична Македонија и сме против бинационална Македонија, туку сме за заедничка Македонија, како еднакво општество за сите нејзини граѓани, посочи Илиевски.

Потсети на обидите, борбата на АСНОМ да се нарече дел од геноцид врз Албанците во Македонија, како што е предвидено со тиранската платформа.

-АСНОМ не е геноцид. АСНОМ-ците ја донесоа слободата во Македонија, истакна Илиевски.

Тој побара од лидерот на опозицијата, Зоран Заев, неговите подджувачи и оние кои ја направија платформата да им се извинат на АСНОМ-ците и сите граѓани на Република Македонија.