x

Скопскиот маратон одложен за 4. октомври!

Ниту скопскиот маратон не остана „имун“ на коронавирусот. Така после пандемијата на вирусот, одлучено е истиот да биде преместен за 4. октомври.

Претходно беа одложени сите маратони кои се одржуваат во овој период. Белград го премести од 26 април на 18 октомври.

Ова е очекуван потег со оглед дека во моментов Македонија влезе во земјите со среден ризик од коронавирусот со 67 заболени до денеска до 11 часот.

sportmedia.mk

© Vecer.mk, правата за текстот се на редакцијата