Припадниците на Министерството за внатрешни работи во Стара Пазова го уапсило Неџад Рамиќ (1978) заради постоење сомнеж дека извршил кривично дело изнуда. Постои сомнеж дека во повеќе наврати доаѓал во еден трговски објект и со закани барал исплата на 2000 евра. При апсењето кај него биле најдени банкноти од 500 евра. По налог на надлежниот обвинител на Неџад му било одредено задржување до 48 часа, по што со крвична пријава треба да биде одведен на сослушување. 

Неџад и е брат по мајка на Сека Алексиќ и со неа е во одлични односи. 

По веста за апсењето пејачката само кусо рекла: „Возрасен човек од 42 години сам си го бира друштвото и одговара за своите постапки! Со тоа јас апсолутно немам ништо и се што прави си прави себеси!“