x

Скандал во Србија: Никој не ги почитува правилата, се играат натпревари во тајност!!!

Голем скандал во Србија. Имено, како што пренесуваат медиумите кај нашиот северен сосед, таму ретко кој, или поточно никој не ги почитува правилата и прописите во однос на протоколите за Ковид-19. Сега е на сила уредба со која може да се тренира, но клубовите играат и официјални пријателски натпревари без да се испочитуваат протоколи, некои дури беа пренесувани на ТВ.
Навистина неверојатно, а државата си молчи, како тоа да не се случва во Србија, туку на Марс.

Како што пишуваат “Курир“ и “Журнал“, сите клубови играат натпревари, без да имаат дозвола за тоа. Пред некој ден беше прекината средбата меѓу Пролетер и Кабел, откако на сред натпревар им текнало дека немаат дозвола.

Се наведуваат навистина шокантни работи, а една од тие дека сите клубови, па и оние најголемите и најпознатите, играат деновиве пријателски натпревари  од затворен тип, без записници, без присуство на новинари, а притоа кажуваат дека само тренираат.

Ете, тоа е Балканот, тоа е Србија…

sportmedia.mk

© Vecer.mk, правата за текстот се на редакцијата