„Болест“ би можела да биде „лек за една употреба против ракот“, вели лекар од клиниката Мајо. Клиничките испитувања во клиниката Мајо откриваат неверојатен наод во борбата против ракот … а тоа е вирусот од мали сипаници.

Научниците уште од поодамна знаеа дека вирусот од мали сипаници може понекогаш да доведе до спонтано намалување на туморот, но од неодамна клиничките испитувања на клиниката Мајо покажаа колку моќно оружје против ракот можат да биде вирусот од мали сипаници.

Болна жена од рак имала повеќе врсти на хемотерапии кои и биле на располагање имала и две транспалатации на матични келии, но без успех.

Таа имала смртоносен рак на крвта кој што се ширел брзо низ нејзиното тело и коскената срцевина, научниците решиледа ја искористат и последната можност па и дале голема доза од вирусот на мали сипаници.

Во рок од 5 минути , пациентката добила главоболки и висока температура, после тоа следувало повраќање и дихидрација.

Во рок од 36 часа, ракот колку топче за голф исчезна, а за две недели од нејзиното тело исчезнаа и канцерогените.

-Тоа е најлесниот третман кој што сум го имала до сега, рекла жената за ЦНН.