Во текот на изминатото деноноќие според статистиката на  СВР Тетово за периодот (21/22.04) по однос на забраната за движење евидентирано е дека ова подрачје 3 лицa (ГВ) не ја почитувале забраната за движење, при што трите лица се лишени од слобода и ќе им се изготват соодветни поднесоци.

Од страна на полициски службеници, според статистичките податоци на СВР Тетово, исто така, извршени се контроли кај 244 лица во изолација (ТЕ-228 и ГВ-16) и 249 лица во самоизолација (ТЕ-193 и ГВ-56) и сите ги почитувале мерките.