Она што ги изненади сите беше што младенците тргнаа од Тител кон Белград во одделни автомобили!
Иако вообичаено во повеќето места младенците да доаѓаат со ист автомобил за црковна свадба, Вељко дошол со автомобил со својот кум, додека Богдана дошла со ролс ројс, а во автомобилот била со старосватицата. 

Кога го прашаа Вељко пред извесно време зошто го направиле овој чекор, тој истакна дека тоа е обичај.