Аца Лукас и Соња Вуксановиќ вчера официјално се разведоа во Третиот суд во Белград.

Самиот пејач истакна дека судницата наликувала на пазар, бидејќи се расправале околу алиментацијата.

Соња бараше 5. 000 евра за алиментација. Бидејќи Аца не сакаше да попушти, таа предложи да плаќа 3000 евра. Аца и кажа дека не му паѓа на памет да плаќа толку и понуди 1500 евра. Соња повторуваше дека тоа е малку бидејќи со нејзината ќерка често ќе патува во Германија бидејќи и е нејзин државјанин“, вели изворот.

Потоа Лукас прифатил да плаќа 2. 000 евра.

Немам време да се занимавам со тоа. За да не морам да гледам на спротивната страна, се решивме. Малку се расправавме, беше како на пазар. Во проблем беа парите, но тоа беше готово. Конечно не сум во брак. Со оглед на тоа каков брак беше ова, најверојатно нема повторно да се женам“,  истакна Лукас.

Наводно, Соња барала и Лукас да го плаќа образованието на Викторија.

Таа бараше тој да го плаќа образованието на ќерката кое на годишно ниво изнесува 9000 евра. Аца не се противеше бидејќи и досега го плаќаше школувањето на Викторија“, вели изворот.