Ординарна глупост, вели професорката Гордана Силјановска Давкова, уставен експерт и пратеник на ВМРО-ДПМНЕ по соопштението дека Артан Груби од ДУИ ќе биде прв вицепремиер, титула која првпат се споменува во македонската историја.