Силна детонација се слушнала утрово во 9:45 во центарот на Белград. Како што се дознава се се одиграло пред зградата на РТС.

Жителите на главниот град утрови ги вознемирило звук на експлозија.

Заглашувачка бука одекнала, а кусо време потоа се слушнала полициски сирени.

Загрижени граѓани се јавувале за да дознаат што се случило.

Како што пренесува РТС, станува збор за експлозија на плинска боца во која загинало едно лице а од експлозијата биле зафатени и возила.