Пред точо 8 мин силен земјотрес ги разбуди Скопјани, но и жителите на Тетово и други градови од западниот дел на Македонија.

Дали земјотресот е со епицентар во Македонија или не е, се чека кростабулација на подаротовите на светските сервиси, но е многу силен.