Спрема извори кои го потврдиле ова, сеуште не се познати деталите околу нејзината смрт.

Џеки Сталоне, познат асртолог и мајка на суперстар Силвестер Сталоне, починала во 98 година. Госпоѓа Сталоне била танчерка, астролог, а била и промотор на професионални рвачи.

Покрај најпознатиот Силвестер, еден од најбогатите глумци во свет, мајка е и на пејачот Френк Сталоне и покојната глумица Тони Далто.

Џеки била промоторка на популарната кечерката програма “Glow” во 80-те години, а била позната и по надимакот Мама Сталоне.

Била и познат астролог, повеќе пари се појавувала во таа улога во 90-те години.