Работите еден против друг

Постои несвесна поларизација што се јавува кога секој сопружник мисли дека другиот треба да се промени за да биде повеќе како нив. Постојат парови кои никогаш не можат да најдат пријатна средина. Повеќето парови имаат еден или два такви проблеми, но со оние кои завршуваат со развод, обично има премногу разлики што не можат да ги премостат.

Не комуницирате еден со друг за вашите потреби и чувства

Паровите треба да комуницираат за тоа што сакаат и што не, како и искрено да зборуваат за своите чувства. Партнерите исто така треба да поставуваат многу повеќе прашања едни на други и да не претпоставуваат дека другата личност веќе знае нешто. Паровите најдобро се согласуваат кога ќе ги изразат своите чувства и потреби на глас. Започнувањето на реченица со критика несомнено ќе создаде одбранбена реакција на кого и да разговарате.

Престанавте да поминувате време заедно

Кога брачните парови ќе станат како два чамци што поминуваат едни крај други ноќе, или кога ќе стане очигледно дека повеќе не се сакаат, ридот за искачување кон повторно поврзување станува многу пострмен.

Решението за вашите проблеми го гледате во разводот

За некои решението за несреќен брак беше да излезат од него и да продолжат со некој друг. Некои се фокусираат на други работи како што се нивните деца, повеќе излегување со пријатели или градење кариера.