Еден од препорачаните третмани што треба да се практикуваат во текот на времето поминато во изолација, судејќи според препораката на Светската здравствена организација (СЗО), е играње видеоигри. Барем во ова време, кога пандемијата на коронавирусот е во полн ек и кога самоизолацијата е многу важна за сите.

Овој вид препорака е интересен, бидејќи до неодамна играњето се поврзуваше со зависност, агресија, отуѓеност, дури и со ментални нарушувања.

извор: Makfax