Станарите се евакуирани поради силна непријатна миризба, но се уште се утврдува за што станува збор. Околу седум часа трае драмата во зградата на булеварот „Кузман Јосифовски-Питу” во населбата Аеродром. Во моментов се чекаат специјалците на армијата за да извршат радио-биолошка контаминација.