Нешто невообичаено се случи со предлозите на ДУИ за министри. Предлогот на Фатмир Бесими за министер е скандал сам по себе затоа што и неговиот брат Флорин Бесими е исто така пратеник од ДУИ, пишува Алмакос.

Ова е секако интересно, но во суштина зборува за елитата и за непотизмот која ја контролирала политичката партија скоро 20 години.
Семејството Бесими очигледно ќе го претставува Тетово и во законодавниот дом и во извршната власт.

Извор: Алмакос