Кога овој знак некого сака, тоа се гледа од авион. Не гледа смисла во криење на својата љубов спрема некого.

Луѓето родени во овој знак природно се атрактивни и лесно будат страст кај партнерот, дури и ако не е подготвен на тоа.

Сексуалната желба е само еден аспект на овој знак во љубовта.

Тој сака добро да ве запознае, да дознае се за вас. Сака сите податоци да ги состави како сложувалка се додека не добие комплетна слика за вас.

Тоа е Водолија.