Дресовите на швајцарските фудбалери се конеа како да се од хартија. Гранит Џака два пати мораше да го смени дресот, а по еднаш тоа ораада го направат Мемеди и Емболо. Но, многу духовит во својата изјава по завршување на натпреварот беше .

„Се надевам дека Пума не произведува кондоми” – се пошегува Шаќири.

– Можеби нашиот призводител на спортска опрема не е подготвн за ова првенство, но ние сме, додаде Емболо.