На паркинг во комплексот Порта Влае се запали автомобил.

 Во гаснењето се ангажирани голем број пожарникари, кои се справуваат со пожарот. Засега не е позната марката на автомобилот, а не се знае ниту причината.

 Имало опасност да се прошири на околните куќи, брзата интервенција на противпожарната бригада спречила да дојде до тоа.