Доколку се чувствуваат запоставени или немаат доволно сигурност, одредени хороскопски знаци ќе го остават партнерот без какво било објаснување, без разлика колку долга или сериозна е врската.

 

1. Овен

 

Овните живеат спонтано и авантуристички и постојано се предомислуваат. Овенот може за момент да помисли дека е лудо заљубен, а потоа одеднаш го остави својот партнер без објаснување. Ваквото нивно однесување нема никаква врска со партнерот. Тие трчаат од личност до личност затоа што не знаат точно што сакаат. Без размислување за тоа што ги возбудува и што создава „пеперутки во нивниот стомак“, наместо да одвојат време и се запрашаат што може да ги израдува долгорочно.

2. Девица

 

Девиците секогаш се оптоварени со обврски и живеат брз животен стил. Ако го сакаат партнерот, врската ќе функционира. Но, ако не сакаат некој, тогаш тие воопшто нема да бидат нежни со таа личност и само ќе исчезнат. Напуштениот партнер нема друг избор освен да сфати дека Девицата повеќе не е заинтересирана и да продолжи понатаму со неговиот живот.

3. Водолија

 

Главната карактеристика на Водолијата е дека таа не сака да се вклопува во никаква рамка и не толерира досада. Тие имаат лоша навика да ги остават луѓето и целосно да исчезнат од животот затоа што ја потценуваат болката што ја предизвикуваат. Тие сметаат дека прават добро нешто кога ги игнорираат пораките и повиците затоа што претпоставуваат дека нивната тишина нема да му пречи на никого. Кога Водолија остава некого, таа не мисли дека прави нешто лошо.