Следува формирање Влада предводена од СДСМ која ќе испорача резултати согласно волјата на граѓаните, велат Социјадемократите преку соопштение.

„СДСМ е подготвен да работи уште повеќе и уште подобро и го испорача резултатот што го очекуваат граѓаните.

Поддршката на предвремените парламентарни избори од граѓаните е ветер во грбот и јасен сигнал за продолжување на патот што го трасиравме. Парите да завршуваат кај граѓаните, да има правда, да бидеме дел од европското семејство.

Со победа на СДСМ и коалицијата, граѓаните недвосмислено потврдија дека сакаат државата да продолжи напред. Нема повеќе враќање назад, нема повеќе режим, неизвесност и несигурност.

Граѓаните сакаат да живеат во економски напредна држава со европски вредности дома, држава во која законите се еднакви за сите и држава горда членка на НАТО и рамо до рамо еднаква со најмоќните земји во светот.

Следува формирање Влада предводена од СДСМ која ќе испорача резултати согласно волјата на граѓаните“, се наведува во соопштението на СДСМ.

извор: Makfax