Како да го привлече вниманието на себе, на снаодливата фотографка и текнало да користи двојници кои што го прикажуваат кралското семејство на најсмешен начин.

Имено Алисон Џексонсмислила нов правец во фотографирањето и со тоа стана популарна.

На шеговит начин избрала да го прикаже своето знаење, па направила серија на фотографи со двојници кои симулираат случувања а кои севетот сака да ги види.

Алисон доста сликовито го претстави кралското семејство, а коко тие ќе рагираат на овој вид на шега, ни останува да видиме.

Бидејќи јавноста беше заинтересирана за живототт на војвотката и принцот, Алисон направи цела фотосесија и вистинска сензација со лажните фотографии.