Во иднина планираме да имаме отворен ден за да имаме средби со нашите членови. Со сите без разлика дали ажурирале членство или не. Планот е да почнеме со месните комитети и да стигнеме до Централнииот комитет. Ќе ги слушнеме нивните идеи и ќе ги вградиме во нашето делување, укажа генералниот секретар на ВМРО-ДПМНЕ, Ѓорѓија Сајкоски на гостувањето на телевизија Алфа во емисијата „Заспиј ако можеш“

Според него ВМРО-ДПМНЕ ќе работи со сите членови, симпатизери на јасна визија за квалитет на живот, подобрување на единството во државата и тоа по сите основи.

-Сите кои се на позициии треба да вратат на членовите, симпатизерите, граѓаните и да работиме сите заедно. И ова се однесува за сите кои ја критикуваат партијата, рече Сајкоски.

Сајковски информираше дека во најава нема Конгрес за кој толку многу се зборуваше.

-Претседателот Христијан Мицкоски има силна и јасна поддршка од структурите на партијата, од челенството, рече Сајкоски.