Сопружниците Сузана Јовановиќ и Саша Поповиќ со широки насмевки на лицето се појавија на концертот „Марија Шерифовиќ“ во центарот „Сава“, а како што истакнаа, наследниците не се експонираат затоа што засега ја сакаат приватноста.

Се обидуваме да ги изолираме од медиумите. Кога Сузана и јас сме толку изложени, оставете ги нашите деца да живеат убаво во мир и приватност. Веруваме дека ова е нормална и правилна форма на воспитување на нашите деца – вели Саша, додека Сузана додава:

Тие се изјаснија како апропо дека не сакаат да бидат во јавност затоа што не водат јавен живот и не се занимаваат со јавен бизнис. Тие сакаат да имаат интимен, приватен живот со круг на пријатели и тоа е најдоброто нешто “, вели таа, додавајќи дека како родител може да биде строга.

Порано бев строга, а тато е опуштен, затоа го играме добриот и лошиот полицаец кога треба.

Од друга страна, Саша признава дека иако е благ кон својата ќерка, тој не е сигурен како ќе се однесува кон нејзиниот избраник.

Засега немаме зет. Кога ќе го имаме, тогаш ќе видиме како ќе се однесуваме. Затоа, пушката на грбот и стражарам“ – истакнува тој, додека неговата поубава половина додава:

Многу зависи и од зетот!

Додека пак Сузана открива каков е нејзиниот живот како сопруга на еден од најпознатите луѓе на Балканот, Иако е сопруга на успешен бизнисмен, Сузана тврди дека е домаќинка.

Прашајте ги моите соседи дали седам во куќата и само уживам. Секако дека уживам во бракот и семејниот живот и убаво е. Но, како и секоја нормална жена, одам на пазар, одам на шопинг, во пошта, во банка да платам сметки – вели таа.  

Саша пак на крај заклучи  дека грижата за него е најтешкиот дел од бракот

И да се грижи за човек како мене воопшто не е лесно. Тоа е најтешкиот дел од нејзината работа“ изјави Саша Поповиќ за српски Информер