Пејачот Ренато Хенц стана славен благодарение на натпреварот „Ѕвездите на Гранд“, но бидејќи прекршил една од ставките во договорот,директорот Саша Поповиќ го исфрли од дискографската куќа!

Ренато Хенц беше финалист на третата сезона на музичкиот натпревар. Неколку години тој снимаше песни за оваа издавачка куќа и настапи како ѕвезда на „Гранд“, а потоа се случи нешто неочекувано.

Јавноста беше шокирана од информациите во медиумите дека Ренато Хенц е избркан од продукцијата „Гранд“. Самиот Ренато призна дека ја прекинал соработката со Саша Поповиќ.

– Имав перформанс што не им го пријавив на Саша и Жика Јакшиќ и тие го дознаа. Договорот на „Гранд“ е строг и безусловен, а во случајов не ги испочитував овие одредби “, призна Ренато и додаде:

– Му реков дека морам да работам за да го нахранам моето четиричлено семејство и дека договорот што го имав со „Гранд“ само ја отежна работата. Знам што е шоу-бизнисот и на што инсистираат тој и Жика, но јас сум фолк пејач и единствено што знам во мојот живот да правам е да пеам. Снаодлив си ти, не се плашам за тебе, ми рече Саша. Но, којзнае, може да ме видите повторно во „Гранд“ некогаш во иднина. Дотогаш, ќе пеам кај секој што ќе ме покани! – изјави Хенц

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Pozdrav za ekipu iz Calgary i Marko kichen #markokichen #calgary #serbia

A post shared by Renato Henc (@hencrenato) on