308 примероци за присуство на коронавирус биле тестирани во Клиничкиот центар на Универзитетот во Сараево. Меѓу нив имало 67 позитивни пациенти во Сараево, четворица во Горажде, три во Какањ и двајца во Витез.

Исто така, десет ретестирани пациенти биле позитивни. 61 пациент се сместени во одделот за изолација, а двајца вчера починаа.

извор: Makfax