Да потсетиме, Шумахер се повреди додека скијаше во 2013 година, ја повреди главата и оттогаш се наоѓа во сериозна состојба.

Како што пренесува „Кориере делa Спорт“, во документарниот филм на францускиот ТМЦ, неврологот Ерих Ридерер открил дека славниот возач на Формула 1 е подобар отколку што беше. Не премногу, но малку подобро.

Сега е откриено како шампионот на најбрзиот циркус во светот се разбира со околината.

Елизабет Грегорачи, италијанската манекенка и поранешна сопруга на Флавиус Бриаторе, поранешен сопственик на Бенетон, за кого Шумахер некогаш возеше, ја откри во италијанскиот „Големиот брат“ состојбата на Шумахер.

“Тој не зборува. Тој комуницира со неговите очи и само три лица можат да одат да го видат”, рече Елизабет во реалното шоу.