На видеото се прикажани зборови напишани во боја која незначајно се разликува од бојата на позадината. Само луѓето со спектакуларна визија на бои можат да ги прочитаат сите овие зборови. Дали можете да ја препознаете разликата и да ги воочите зборовите?

Пред да го започнете тестот максимално зголемете ја светлината на вашиот екран.

[video:https://www.youtube.com/watch?v=tm8KBxAkWuQ autoplay:0]