Вработените во Apple немаат било какви заштитни маски за време на глобалната пандемија, туку посебни, дизајнирани од инженери одговорни за iPhone и iPad!

Ова се маски со посупериорен квалитет од стандардните, според технолошкиот гигант. Тие се во неколку големини и може да се носат до осум часа (пред миење). За разлика од хируршките маски, iMask има адаптер кој ја одредува големината на ластикот.

Има само еден проблем. Маските не можат да се купуваат, бидејќи се направени исклучиво за работниците на компанијата.

Специфичен дизајн

Имаме можност одблизу да ја разгледаме напредната маска на инженерите на Apple, благодарение на познатиот YouTuber од каналот Unbox Therapy. Тој дојде во сопственост на пакување (бела) со натписи: „Designed by Apple in California / Дизајнирано од Apple во Калифорнија“, како и „Assembled in China / Составено во Кина“.

Пет маски се спакувани во кутијата, подготвени за употреба. Тие имаат специфичен дизајн, специјално се прилагодени за луѓе кои носат очила и спречуваат замаглување на стаклото.

YouTuber-от се потруди детално да го претстави решението на Apple во ерата на короната, па затоа ве советуваме да го погледнете следното видео: