Самка Ибраимовски од Партијата за целосна еманципација на Ромите, денеска на прес-конференција изјави дека на престојните претседателски избори ќе настапат сами.

Ваквата одлука е донесена со цел да пребројат колкав им е гласачкиот капацитет.