Американската амбасада во Киншаса, главниот град на Демократската Република Конго, е затворена поради наводна закана од терористи.

Во соопштението од амбасадата на САД се вели дека тие добиле кредибилни и конкретни информации за можен терористички напад врз американски владини објекти во Киншаса.

Владата на ДР Конго изјави дека амбасадата на САД се обидува да созададе паника пред изборите и дека амбасадара воопшто не искомуницирала со владините безбедносни служби во врска со заканите.

извор: Makfax