Ѓорѓе Лацковиќ (25) од Богатиќ, беше осуден во Основниот суд во Нови Сад за насилство врз неговата сега поранешна девојка Ивана Филиповиќ (23) од Баново во близина на Богатиќ, извршено во март 2019 година во Нови Сад.

Тој е осуден на една и пол година за семејно насилство, а пет години за нанесување сериозни повреди, а потоа му е изречена едниствена казна за двете дела, затвор од шест години.

Според обвинението, Лацковиќ, обвинет за семејно насилство и предизвикувајќи тешки повреди, и нанел тешки повреди на тогашната девојка Ивана на 12 март минатата година во изнајмен стан на улицата Косовска во Нови Сад. Тепањето, насилтвото е ретко видено на овие простори.

Според обвинението, тој ја тепал девојката со раце и тврди предмети, ја горел со жешка пегла и сечел кожа по нејзините нозе се додека таа не изгубила свест. По насилството, девојката избегала и го пријавила.