Според официјалните податоци на ДИК 99-100% се изборојани гласовите во следниве општини.

Од избројаните гласови јасно е дека победата на Пендаорвски ја обезбедиле гласачите Албанци. Во албанските општини неговите гласови се недостижни. Во македонските општини предничи Силјановска Давкова.

Победа на Гордана Силјановска Давкова

Кривогаштани Гордана Силјановска 1728 Стево Пендаровски 1277 неважечки 96

Вевчани Гордана Силјановска 755 Стево Пендаровски 565 неважечки 52

Дебарца Гордана Силјановска 1298 Стево Пендаровски 1213 неважечки 76

Могила Гордана Силјановска 1902 Стево Пендаровски 1302 неважечки 69

Новаци Гордана Силјановска 1067 Стево Пендаровски 881 неважечки 78

Кавадарци Гордана Силјановска 11046 Стево Пендаровски 8682 неважечки 676

Демир Капија Гордана Силјановска 1254 Стево Пендаровски 1070 неважечки 75

Босилово Гордана Силјановска 3438 Стево Пендаровски 2962 неважечки 109

Василево Гордана Силјановска 2919 Стево Пендаровски 2885 неважечки 141

Пехчево Гордана Силјановска 1395 Стево Пендаровски 1183 неважечки 98

Македонска Каменица Гордана Силјановска 2146 Стево Пендаровски 1521 неважечки 186

Зрновци Гордана Силјановска 818 Стево Пендаровски 409 неважечки 46

Карбинци Гордана Силјановска 1053 Стево Пендаровски 901 неважечки 83

Росоман Гордана Силјановска 1295 Стево Пендаровски 944 неважечки 84

Градско Гордана Силјановска 1054 Стево Пендаровски 856 неважечки 71

Сопиште Гордана Силјановска 1479 Стево Пендаровски 1059 неважечки 76

Кратово Гордана Силјановска 2944 Стево Пендаровски 1997 неважечки 173

Победа на Стево Пендаровски

Сарај Гордана Силјановска 588 Стево Пендаровски 8.217 неважечки 256

Боговиње Гордана Силјановска 53 Стево Пендаровски 4450 неважечки 112

Арачиново Гордана Силјановска 84 Стево Пендаровски 2909 неважечки 107

Дебар Гордана Силјановска 793 Стево Пендаровски 4231 неважечки 234

Центар Жупа Гордана Силјановска 412 Стево Пендаровски 844 неважечки 14

Студеничани Гордана Силјановска 359 Стево Пендаровски 4432 неважечки 79

Богданци Гордана Силјановска 1838 Стево Пендаровски 1958 неважечки 140

Дојран Гордана Силјановска 861 Стево Пендаровски 903 неважечки 79

Конче Гордана Силјановска 718 Стево Пендаровски 925 неважечки 46

Чучер Сандево Гордана Силјановска 990 Стево Пендаровски 1807 неважечки 147

Јегуновце Гордана Силјановска 1795 Стево Пендаровски 2034 неважечки 125

Брвеница Гордана Силјановска 2124 Стево Пендаровски 2902 неважечки 95

Гостивар Гордана Силјановска 5262 Стево Пендаровски 13263 неважечки 591

Чаир Гордана Силјановска 3.564 Стево Пендаровски 15.503 неважечки 933