Резултатите од тестот на претседателот на СДСМ, Зоран Заев се очекуваат околу 16 часот.  Веднаш потоа Министерот Венко Филипче ќе одржи прес конференција да ги соопшти деталите, како и да информира за состојбата и актуелните прашања со коронавирусот во земјата, информираат од министерството за здравство

Во моментов се одржува вонредна консултација помеѓу стручниот тим на Министерството за здравство и Комисијата за заразни болести за да се утврдат следните чекори во однос на заштита и изолација во зависност од исходот на резултатот.4“ стои во соопштението на министерството