Два земјотреси беа регистрирани денеска во близина на Гостивар.

Првиот земјотрес е со јачина 3.8 беше, а бил регистриран околу 12 часот на 18 километри југозападно од Гостивар.

Вториот околу 13 часот и 25 минути, 3.6 степени според Рихтер е регистриран на 16 километри југозападно од градот.

извор: Makfax