Се карале Мујо и Фата, па Мујо изнервиран и во афект ја фрлил низ балконот. Фата паднала во контејнер и тоа главечки, со кренато здолниште и разгаќена. Во тој момент наишол Хасо и со ококорени очи почнал да работи. Го видел Мујо одозгора и свикал: – Хасо, кај си навалил, знаеш ли дека тоа е мојата Фата?! – Па, што си ја фрлил, да не е расипана!