Ова се првичните резултати од официјалната веб страна на Државната изборна комисија. Од обработени 8,87% од гласовите Стево Пендаровски има 74.399 гласа, додека Гордана Сиљановска Давкова 47.583 гласа. 

Неважечки 4.198 гласа.