Епидемиологот и член на Кризниот штаб на Србија Предраг Кон, денеска повторно објави алармантна порака на својот профил на Фејсбук.

Што може државата да направи?Да свати дека веќе нема време…Што може поединецот да направи?Да избегне заразување.Што можат здравствените работнцици да направат?Да издржат. Мораме да го успориме вирусот – напиша Кон.

Предуредувањето стигна после исклучително тешката недела за Србија во која секојдневно имаше црни биланси по број на заразени и починати.