Професорот Јове Кекеновски кој е дел од Демократската фракција во ВМРО-ДПМНЕ го нарече мининистер за надворешни работи, Никола Димитров „жртвено јагне за нечии нереални амбиции”.

ЖРТВЕНО ЈАГНЕ ЗА НЕЧИИ НЕРЕАЛНИ АМБИЦИИ
Радмила Шеќеринска не е во тивка, туку во беспоштедна борба за елиминација на Никола Димитров и за потполна нејзина доминација на домашната и меѓународната политичката сцена. За евентуалниот неуспех на преговорите со нашиот јужен сосед единствен кој ќе биде обвинет и санкциониран е токму Н. Димитров. Обвинувањата дека Димитров е еден од најблиските луѓе на првиот човек на пропаднатиот Институт за глобална правда во Хаг е само почеток на неговата елиминација од политичката сцена. Ке биде како во филмот ,,Играла је једно лето”