Еден човек (29) е повреден во петокот вечерта околу 23 часот кога бил погоден од дијабола од воздушна пушка во ресторан во Нов Белград.

Според првите информации, инцидентот се случил во ресторан, кога некој најверојатно пукал во ресторан покрај улицата од зградата.

Се шпекулира дека тоа било поради гласна музика, во време кога рестораните се затворени поради епидемиолошки мерки.

Во таа прилика, еден 29-годишен маж, кој таа вечер го славеше роденденот, беше погоден под левото око. Тој бил пренесен на Клиниката за максилофација.

Исто така, дијабола од воздушна пушка погодило и 24-годишно девојче во подлактицата, но таа ја одби интервенцијата на медицинскиот тим на лице место.

Полицијата го бараше лицето кое најверојатно пукаше од зградата преку улицата.