После протестот со автомобили во Скопје и откако лидерот на ВМРО-ДПМНЕ Христијан Мицкоски одржа говор пред насобраните луѓе целата колона се упати кон Штип.

Инаку протестот започна од две собирни точки во Скопје, СЦ “Борис Трајковски”- општина Карпош и СЦ “Јане Сандански” – општина Аеродром, а заврши пред законодавниот дом во Скопје

Протестот со автомобили продолжи од Скопје до Штип каде ќе заврши пред Учителската школа каде своевремено учителствувале Гоце Делчев и Дамјан Груев.