Најбогатиот монарх во светот, кралот на Тајланд, Маха Вајиралонгкорн, се мисли дека има богатство од над 30 милијарди долари.
Странските медиуми пишуваат дека тој шета слободно, главно во Германија, додека неговата поранешна сопруга останува интернирана во далечно село и разделена од нејзиниот син. Срирасми Суади, жената со која се разведе во 2014 година, беше трета сопруга на кралот.

Маха Вајиралонгкорн сè уште беше престолонаследник во 2001 година, кога се ожени со Сриразм со приватна церемонија.

Поранешната принцеза не е видена во јавноста од 2014 година, додека некои неодамна објавени фотографии покажуваат како таа завршила. Сликата покажува дека поранешната принцеза е со избричена глава и уништена.