Одбојкарките важат за едни од најстројните девојки во спортот. Веќе со години одбојкарките на Кан ги воодушевуваат своите навивачи, како со резултатите така и со една убава традиција. Секој декември, на истекот на старата година, тие објавуваат календар за следната во кој се фотографираат во провокативни пози.

Конечно му дојде крајот на нестрпливото чекање на машката популација и календарот на одбојкарките на Кан за 2015 година излезе на виделина уште поатрактивен од било кога.
Одбојкарките не го криеја својот сексапил, а впечаток е дека секоја година имаат се помалку облека на себе при фотографирањето.

Неодамна и одбојкарките на германскиот Туринген, по примерот на колешките од Кан, објавија свој секси календар.