Прилепчанец пријавил во СВР Битола дека вчера во овоштарник на ул. Димче Антулевски забележал неексплодирани гранати. Од пиротехничар од Дирекција за заштита и спасување Прилеп биле подигнати две артилериски гранати од Прва светска војна за понатамошна постапка.

извор: Makfax