Од денеска на дел од булеварот Митрополит Теодосиј Гологанов, во близина на Паркот Македонија во општина Карпош, поради изведба на градежни работи за поставување на вреловод, ќе биде воведен времен режим на сообраќај.

Времената измена на режимот на сообраќај ќе биде означена со посебна сигнализација, а ќе важи до завршување на градежните активности што ќе ги реализира Балкан Енерџи ДООЕЛ Скопје.

Во месец септември, времена сообраќајна измена на режимот, ќе има и на мал дел од улицата Јуриј Гагарин, каде што ќе се изведува прекоп за поврзување на вреловодната мрежа.

Град Скопје апелира до сите учесници во сообраќајот да бидат внимателни и да ја прилагодат својата брзина на движење според условите на патот.

извор: Makfax