На 16.10.2020 од страна на полициски службеници на ОВР Дебар, врз основа на судска наредба, лишен е од слобода E.K.(25) од Дебар, за доиздржување казна затвор од три години и седум месеци во Казнено-поправната установа Затвор Идризово.

За него била распишана потерница за осудено лице кое избегало од затвор, осудено на седум години и шест месеци затвор за сторено кривично дело по чл.236, ст.1 од Кривичниот законик.