Пресудата за случајот „Рекет”, ќе биде објавена во големата на Врховниот суд на Република Северна Македонија, инфомираат од Кривечен суд Скопје, од каде додаваат дека оваа одлука е донесена по барање на новинари.

На утрешното последно рочиште за „Рекет”, се очекува да присуствуваат голем број медиумски екипи. Првпат во историјата на државата ќе биде објавена пресуда против обвинител, односно против поранешната специјална јавна обвинителка, Катица Јанева